Полезни съвети от НЕЛБО

Изгодни дестинации за слънчева Нова година

Няма човек по нашите ширини, който да не е мечтал да посрещне новата година на някое слънчево и топло място. В последния месец от годината предстоят last minute оферти, намаления на самолетни билети, промоции на групови екскурзии – все предпоставки да организирате посещение на екзотична дестинация с по-малък бюджет. Предлагаме ви няколко идеи за места, които обещават да са топли и слънчеви, да ви зарадват с красиви гледки и интересни забележителности, и да ви примамят с плажовете си.

Може да организирате пътешествието си самостоятелно, или с агенция, според вашите лични предпочитания. За да се възползвате максимално от ценовите предложения, проверете датите точно между Коледа и Нова година. Дори да не посрещнете празника в топлата дестинация, ще сте заредили с прекрасни тропически спомени!

Канарските острови, Тенерифе

Тенерифе, островът на вечната пролет, ще ви посрещне с приятни температури, подходящи дори за плаж. Мястото впечатлява с разнообразието си от гледки, редуващи вечнозелени дъждовни гори, лунен пейзаж от вулканични кратери, дълбоки пропасти обрасли с драконови дървета и агаве, мистични пирамиди, сходни с тези в Мексико. Плажовете ще ви предложат, както романтично бягство, така и много забавления, някои от които вдигащи адреналина като гмуркане, уиндсърфинг и кайтсърфинг. Най-големият атракцион е парк Лоро, където може да посетите делфинариум, пингвинариум, аквариум и да видите шимпанзета и горили. Има места и за тези, привлечени от миналото като градовете Сан Кристобал и Ла Ортова. Техните къщи с балкони, тихи площадчета, занаятчийски дюкянчета, средновековни крепости и църкви ще ви върнат няколко века назад. Тенерифе ще ви предложи изобилието от вкусове - всевъзможни плодове и зеленчуци, морски дарове и вино от сортове, които виреят само в тукашната вулканична почва.

Испания, Коста дел Сол

Коста дел Сол е 154 км брегова линия в Южна Испания, в областта Андалусия. Кацате в Малага, а от там може да се придвижите лесно и бързо до курортите на Коста дел Сол - Марбея, Естепона, Торемолинос, Беналмадена и Фуенхирола. В Малага, родното място на Пикасо, може да отидете на плаж, на разходка в планината или да разгледате местните архитектурни забележителности и музеи. Ако предпочитате оживен курорт с много забавления, то отседнете в Марбея. По-спокойна и по-семейно ориентирана е атмосферата в Естепона, където има 21 км. плаж, арена за борба с бикове и сафари парк. Може да си направите и еднодневни екскурзии до градовете Ронда, Гренада, Севиля, Кордоба или Гибралтар. Всяко едно от тях е уникално и пленяващо място, благодарение на природните си дадености, архитектура, история и култура.

Обратно към списъка Обратно към списъка
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.