Полезни съвети от НЕЛБО

Ако е време да подмените топлинните разпределители

Как да разберете дали животът на батерията на Вашия уред е изтекъл?

Уредите за дялово разпределение имат живот на батерията около 10 години. Уредите могат да продължат да работят изправно до година-две след изтичането на този срок. Можете да установите, че батерията на уреда е изтощена при наличие на символ за слаба батерия (подобно на символа, показващ се на мобилния ви телефон) или ако дисплеят на уреда е изгаснал. Добре е да смените уреда след 10 годишна експлоатация, за да сте сигурни, че ще може да бъде отчетена реално потребената от Вас топлинна енергия и да се избегнат служебни начисления.

Можете да избирате кога да инсталирате Вашия радио уред.

Можете да избирате кога да монтирате топлинни разпределители в дома си, независимо от съседа Ви. Нелбо предлага  топлинни разпределители само с дистанционен отчет, което прави отчета безпроблемен и вече няма нужда да осигурявате достъп до имота или помещението или да се съобразявате с това кога отчетникът ще дойде. Този вид уреди, комбинирани с монтиране на радио-водомери, дава възможност за снемане на данни за консумирани топлоенергия и топла вода от разстояние.

Радио уредите на Нелбо са ново поколение и се произвеждат от лидера на пазара в световен мащаб Кундис – Германия. Те дават възможност за отчитане на топлоенергията на база месец, година или друг период – в зависимост от Вашия избор.

Актуални цени на уредите можете да видите в рубрика Уреди.

Изберете Нелбо, за да не сте закрепостени.

Ако искате да имате свобода в избора си на топлинен счетоводител, съветът ни е да избирате внимателно офертите на предлаганите от фирмите уреди. Полезно е, когато търсите най-добрата за Вас оферта, да разберете дали предлаганите топлинни разпределители могат да бъдат обслужвани от повече от една фирма за дялово разпределение. Това ще Ви даде възможност да смените топлинния си счетоводител, ако не сте доволни от услугите му, но без да се налага да сменяте уредите.

Точно тази свобода Ви дава Нелбо. От началото на 2012 г. QUNDIS Германия произвежда топлинни разпределители специално за клиентите на Нелбо в България. Тези уреди ползват модерна немска технология, която позволява "преносимостта им". Това е възможността да бъдат отчитани от различни фирми за дялово разпределение, опериращи на българския пазар.

Уреди на разсрочено плащане.

Ако се налага да закупите уреди на момента, но не разполагате със свободни средства, можете да ги закупите на лизинг. Нелбо работи съвместно с две компании – УниКредит Консюмър Файненсинг и Ти Би Ай Кредит, като съвместно предлагаме на всички желаещи да закупят уреди за дялово разпределение на разсрочено изплащане. Първоначалната вноска се определя от клиента, а остатъкът (минимум 100 лв.) се разсрочва на равни месечни вноски, фиксирани за определен от клиента период на изплащане. За допълнителна информация – тук.

Месечен отчет за реална сметка.

Най-сигурният начин да получавате реална сметка всеки месец е комбинация от две стъпки – монтиране на радио уреди и абониране за услугата „месечен отчет". Така можете да сте сигурни, че всеки месец всички жители на сградата Ви ще получат сметка за реално консумирана топлоенергия.

Таксата за услугата Месечен отчет можете да проверите във Всичко за твоя град.

Обратно към списъка Обратно към списъка
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.