Полезни съвети от НЕЛБО

Кратко ръководство за самоотчет

Нелбо АД предоставя възможност на своите клиенти да извършат самоотчет на топлинни разпределители, топломери и водомери, ако са на месечен визуален отчет.

Самоотчет на визуален топлинен разпределител

Погледнете дисплея на разпределителя - на него се сменят няколко екрана. Този, който показва консумацията, съдържа само цифри, без никакви други символи.

Независимо от модела на вашия топлинен разпределител, изчакайте няколко секунди, за да видите всички сменящи се екрани и запишете данните от този, на който виждате само цифри. Внимавайте да не объркате екрана с контролната дата, на който седи изписано винаги 31.12.

 

Вижте детайлна схема на различните екрани и техните показания /Qundis caloric 5.5 - на екрана с актуалните показания в горния десен ъгъл има малка стрелка; Qundis caloric 5 - на екрана с актуалните показания стои само число/:

 

 

Самоотчет на водомер за топла и/или студена вода

Важно е да отбележим, че различните видове топли водомери имат различни специфика на разчитане на данните. При всички тях, цифрите в черно показват употребените кубици вода, а червените – литрите.

За целта използвайте фенерчето на телефона си и проверете внимателно изписаните черни цифри. Показанията само на ТОПЛИЯ водомер се вземат предвид при формиране на сметката Ви за отопление. Ако в дома си имате повече от 1 топъл водомер, то внимателно запишете данните за консумираната топла вода срещу серийния номер на всеки водомер.

 

Подайте Вашите месечни самоотчети от клиентския ни портал. Самоотчет при годишен отчет на уреди НЕ се приема.

 

 водомер с опция за дистанционен отчет (механичен водомер)      

Показанието на водомера от картинката е 32 м3 (черните цифри). Червените цифри са литри, които не се визуализират във фактурите на водоснабдителните и топлофикационните дружества (с изключение на ЕВН Топлофикация Пловдив АД).

 

(радио електронен водомер)

Обратно към списъка Обратно към списъка
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.