ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ от НЕЛБО

Кратко ръководство за самоотчет

Нелбо АД предоставя възможност на своите клиенти да извършат самоотчет на топлинни разпределители, топломери и водомери, ако са на месечен визуален отчет.

Самоотчет на визуален топлинен разпределител

Погледнете дисплея на разпределителя - на него се сменят няколко екрана. Този, който показва консумацията, съдържа само цифри, без никакви други символи.

Независимо от модела на вашия топлинен разпределител, изчакайте няколко секунди, за да видите всички сменящи се екрани и запишете данните от този, на който виждате само цифри. Внимавайте да не объркате екрана с контролната дата, на който седи изписано винаги 31.12.

При желание от ваша страна, може да направите и снимка на показанията, която да изпратите към вашия отчетник.

Вижте детайлна схема на различните екрани и техните показания /Qundis caloric 5.5 - на екрана с актуалните показания в горния десен ъгъл има малка стрелка; Qundis caloric 5 - на екрана с актуалните показания стои само число/:

 

 

Самоотчет на топъл водомер

Важно е да отбележим, че различните видове топли водомери имат различни специфика на разчитане на данните. При всички тях, цифрите в черно показват употребените кубици вода за периода, а червените – литрите.

За целта използвайте фенерчето на телефона си и проверете внимателно изписаните черни цифри на ТОПЛИЯ водомер. Ако в дома си имате повече от 1 топъл водомер, то първо запишете неговият сериен номер и срещу него - данните за консумираната топла вода.

По същия начин, както при топлинните разпределители, можете просто да направите снимка на уреда, на която да се вижда отчетливо серийният номер и цифрите на дисплея.

Снимките с данните от уредите можете да изпращате по мейл и Вайбър от контактите за вашия град.

(аналогов водомер) (радио водомер)

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.