Alt-tag-logo
Платете онлайн Проверете сметка Пишете ни

Полезни съвети от НЕЛБО

  1. Начало
  2. »
  3. Полезни съвети
  4. »
  5. Как да сменим топлинния счетоводител

Как да сменим топлинния счетоводител

Пътеводител

Ако сте решили да смените фирмата за топлинно счетоводство, която досега е отчитала уредите за дялово разпределение, то най-удачно би било да го направите преди старта на новия отоплителен сезон.

Какви стъпки трябва да предприемете?

Първо трябва да свикате Общо събрание на Етажната собственост, на което да вземете писмено решение за избор на търговец, извършващ дялово разпределение на топлинна енергия в сградата.

Също така ще трябва да изберете и упълномощите представител на сградата, който да представлява етажните собственици пред топлофикационното дружество и пред топлинния счетоводител.

На събранието трябва да се изготви протокол, с който ще се уведоми съответната топлофикация и настоящата фирма за дялово разпределение за взетото решение.

Настоящата фирма е длъжна да извърши междинен отчет. А на свой ред, новоизбраната фирма за дялово разпределение ще трябва да оборудва сградата с уреди или да извърши проверка на вече монтираните уреди и да уведоми Топлофикация, че сградата отговаря на изискванията на чл. 140 от Закона за енергетика.

Ако уредите във вашата сграда са в гаранция, със сигурност си задавате и въпроса дали може да ги запазите и с кои уреди работят различните фирми. Отговор може да намерите в статията тук и в таблицата по-долу, в която са посочени уредите за дялово разпределение, с които работят основните топлинни счетоводители в страната.

ТОПЛИННИ СЧЕТОВОДСТВА

УРЕДИ

Топлофикация София

Siemens, Sensus, Apator Metra

Техем сървисис ЕООД

Техем

Нелбо АД

Qundis, Кundo, Siemens, Apator Metra, Metrix

Директ ЕООД

Техем

Термокомплект ООД

Siemens

Топлоконтрол ООД

Siemens, Apator Metra

Бруната ООД

Siemens, BMeters /OpTherma/

МХ ЕЛВЕКО ООД

Siemens

ПМУ инженеринг ООД

Zenner, Минол

Холидей и Райзен ЕООД

Kundo

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.