Alt-tag-logo
Платете онлайн Проверете сметка Пишете ни

Полезни съвети от НЕЛБО

  1. Начало
  2. »
  3. Полезни съвети
  4. »
  5. Предимства на дистанционeн топломер и водомер в дома

Предимства на дистанционeн топломер и водомер в дома

Уреди

На всички ни предстои да преминем към използването на топломери и водомери с дистанционен отчет. Последните промени, съгласуващи националното законодателство с въведената Евродиректива, дава срок за тази подмяна до 01.01.2027 г. Защо се налага тази промяна и какви позитиви ще ни донесе използването на уреди с дистанционно отчитане, ще ви представим в тази статия.

Накратко казано, уредите с дистанционен отчет:

  • дават възможност за отчитане на уредите без влизане в дома
  • гарантират прецизността на данните
  • са защитени от манипулация
  • осигуряват месечно отчитане и реални сметки
  • спестяват време

При уредите с дистанционен отчет отпада вероятността от човешка грешка при снемането и/или въвеждането на данните от уредите, тъй като те се пренасят автоматично от устройството за отчет в софтуера за разпределение. Отпада и рискът от непредвидими изравнителни сметки и фактури за топлинна енергия и вода на база прогнозно потребление. С дистанционни уреди ще можете да се възползвате от услугата „месечен отчет“ и да следите в реално време разходите си, а въз основа на получените данни, да преценявате дали се налага да пестите или не от използването на вода или отопление. Ще можете да планирате по-ефективно месечния си бюджет за битови нужди. Съответно, ще си осигурите личен комфорт заради това, че уредите се отчитат от дистанция и не се налага влизане в дома от отчетник.   

Също така се намалява риска от неправомерно използване на топлинна енергия от недобросъвестни съседи. Радио топломерите се засичат всеки месец и така потребителите плащат само за реално изразходвана топлинна енергия за дадения период. Що се отнася до водомерите с дистанционно отчитане, с тях ще можете своевременно да се информирате за наличието на аварии, течове или саботажи в имота или сградната инсталация, което би ви спестило бъдещи по-големи разходи или проблеми със съседите.

Друго голямо предимство на уредите за дистанционен отчет, които предлага Нелбо, е  приложимостта им с всички видове сградни инсталации и улеснен монтаж.

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.