Alt-tag-logo
Платете онлайн Проверете сметка Пишете ни

Полезни съвети от НЕЛБО

  1. Начало
  2. »
  3. Полезни съвети
  4. »
  5. Смяна на топлинния счетоводител без подмяна на уредите

Смяна на топлинния счетоводител без подмяна на уредите

Пътеводител

Ако сте в процес на смяна на топлинен счетоводител, но уредите ви са все още работещи, най-вероятно си задавате въпроса с кои марки уреди боравят различните топлинни счетоводители.

Нелбо АД предлага обслужване на няколко различни марки измервателни уреди за отчет на топлинна енергия и вода, сред които са уредите с марка Qundis, Кундо (обслужвани от Холидей и Райзен), Siemens и Апатор (обслужвани от Топлофикация София).

На първо място са уредите с марка Qundis, за които Нелбо е официален представител за Бългрия. Иновативната немска компания предлага широка продуктова гама на уреди за отчет, които отговорят на индивидуалните нужди на клиента според вида на сградата и особеностите на инсталацията. Всички уреди Qundis са с възможност за дистанционен отчети, съвместими с всички комуникационни системи - M-Bus, AMR и Walk-by. Топлинните разпределители, топломерите и водомерите Qundis са уреди от най-ново поколение, с радио отчет без влизане в дома, защитени от манипулации, с прецизно измерване и модулна система, позволяваща бързо и ефективно комуникационно надграждане, модерен дизайн и гаранция за качество.

Другата марка уреди, Siemens, са произведени за Siemens от Qundis и са аналог на гореописаните топлинни разпределители и водомери. Това прави възможно обслужването от Нелбо и на уреди с марка Siemens.

В продуктовата гама на Siemens и Qundis се предлагат уреди, които използват най-прецизната технология за измерване - измерването на енергия с помощта на ултразвук. То от своя страна гарантира на потребителите ценова ефективност и ниски оперативни разходи.

Освен гореизброените възможности, Нелбо разполага с оторизиран и квалифициран персонал да отчита уреди на марките "Кундо” (Kundo) и “Апатор” (Apator).

Компанията ни работи за увеличаване на видовете уреди, в това число и водомери, които да добави в списъка с одобрени уреди с радио отчет за монтаж в сгради-етажна собственост. Това е възможно благодарение на адаптирането на софтуера на компанията за разчитане и обработка на данните от различните марки отчетни уреди и различните производители на такива.

За да сте сигурни, че новият Ви топлинен счетоводител може да обслужва старите (настоящите) Ви уреди, направете справка в официалния регистър на Министерство на енергетиката.

 

*Повече за спецификата, обслужването и цените на уредите с марка Qundis може да прочетете в раздел Уреди.  

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.