Новини и актуална информация от НЕЛБО

Изравнителните сметки вече са изготвени

05.07.2022

Изравнителните сметки на клиентите на Нелбо АД в София вече се раздават. В Пловдив, Перник и Враца са предоставени още през месец юни. Абонатите в София ще получат годишното изравняване на хартия до 15 юли.

Всеки клиент на Нелбо може да провери изравнителната си сметка в клиентския си профил на сайта на компанията www.nelbo.com. В портала регистрираните абонати ще могат да открият и сравнителна статистика за годишното потребление на парно и топла вода за последните два отоплителни сезона на имота си и да проследят консумацията спрямо средномесечните температури.

Малко над 49% от клиентите на Нелбо са надплатили спрямо измерената консумация на топлоенергия. Почти 40 на сто ще имат да доплащат, а 11% са заплатили през отоплителния сезон толкова, колкото са потребили. Близо половината от абонатите, които ще трябва да довнасят, имат изравнителна сметка между 11 и 100 лв.

Сумите за получаване/доплащане ще бъдат отразени във фактурите от Топлофикация София като разлика от сумата за месеца и сумата от изравнителната сметка след 15 юли 2022 г.

Възражения по изравнителните сметки за всички градове могат да се подават до 31 август 2022 г. Не се допуска преизчисление след посочената дата.

Обратно към списъка Обратно към списъка
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.