Новини и актуална информация от НЕЛБО

Нелбо стартира годишен отчет на уредите за дялово разпределение

26.04.2023

Нелбо стартира годишното отчитане на топлинни разпределители, индивидуални топломери и водомери за топла вода с визуален отчет, за сезон 2022/2023, в края на текущата седмица. Повече от половината от клиентите на компанията в страната ще бъдат отчетени без влизане в дома им, тъй като са с монтирани дистанционни топломери и водомери за топла вода. Годишен отчет на уредите за дялово разпределение стартира първо в градовете Перник, Враца и Козлодуй.

„С подмяната на уредите, даваме по-голяма възможност за проследяване на отчетените данни чрез регистрация в клиентския ни портал онлайн. Така, освен проверка на консумираната топлоенергия, фактурираната енергия, изравнителните сметки и сравнителен анализ на консумацията за имота си, клиентът може да получи информация за срокове за смяна на уред за дялово разпределение с изтекъл експлоатационен срок или метрологична годност, да заяви и заплати услуга или уред максимално бързо и лесно.“, сподели Боряна Колева, изпълнителен директор на Нелбо АД. 

Графиците с годишните дати за снемане на данни на клиенти с уреди без дистанционен отчет може да се проверят през сайта на компанията с въвеждане на абонатен номер. За всяка сграда с визуални уреди са планирани две дати за отчет като едната е с час в извънработно време. Клиентите на годишен отчет, предоставили свои контакти, се уведомяват и чрез SMS и/или имейл.

Абонатите с радио топломери, които нямат инсталирани водомери за топла вода с дистанционен отчет, също следва да проверят своите дати за годишен отчет на водомерите за топла вода и да присъстват на една от тях.

Отчетната кампания в столицата ще продължи до средата на месец юни. При невъзможност за присъствие в планираните дати за отчет, клиентите могат да се свържат с Нелбо, за да заявят извънредно платено посещение.

Компанията напомня, че осигуряването на достъп до всички имоти в една сграда дава възможност за коректното изготвяне на окончателна изравнителна сметка и липса на последващи корекции, поради неотчетени уреди. При неосигуряване на достъп до имота за отчет на уредите в законово определените срокове, начислението на топлинна енергия е на база максимално потребление за отоплителния сезон.

Изравнителните сметки на клиентите в София ще бъдат  изготвени  и разпратени до 15 юли 2023 г. Всеки клиент ще получи индивидуалната си справка по избран лично от него начин. Общата изравнителна справка ще бъде предоставена на домоуправител на сградата-етажна собственост.

Нелбо АД извършва месечен отчет на всички свои клиенти в градовете Пловдив, Плевен, Бургас и Сливен.  

Обратно към списъка Обратно към списъка
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.