Новини и актуална информация от НЕЛБО

Кога започва отчетната кампания за отоплителен сезон 2023/2024

02.04.2024

Годишното отчитане на парното за периода 2023/2024, ще започне след като всички топлофикационни дружества обявят официално края на отоплителния сезон.

Към момента много от топлофикациите в страната обявиха дати за поетапно спиране на отоплението, но с уточнението, че остават в готовност да възобновят подаването на топлинна енергия, ако настъпи промяна на нормативно установените условия в посочените в Наредбата за топлоснабдяване срокове. Към 01 Април единствено “EVN България Топлофикация” в Пловдив обяви край на отоплителния сезон 2023/2024 г.

Напомняме на абонатите, чиито измервателни уреди са без дистанционен отчет, след средата на месец април да следят за публикуването на графиците с датите за годишно отчитане в сайта на Нелбо и за съобщения на входа на сградта. Клиентите, които са предоставили своите контакти, се уведомяват и чрез SMS и/или имейл. Може да заявите и индивидуално посещение, като се свържете с обслужващият Ви офис.

Останалите домакинства, които са с дистанционни топломери и водомери за топла вода, ще бъдат отчетени без влизане в дома им.

Към момента обявените дати за поетапно изключване на отоплението, в градовете с абонати на Нелбо, са следните:

31 март - Топлофикация София

1 април - “EVN България Топлофикация” Пловдив

4 април - “Топлофикация-Бургас” АД

1 април - “Топлофикация Перник” АД

1 април - „Топлофикация – Сливен – инж.Ангел Ангелов”

3 април - “Топлофикация - Враца” ЕАД 

*Абонатите, които желаят да продължат да ползват централно отопление, могат да заявят желанието си в съответните клиентски центрове, с писмено решение на етажната собственост.

Обратно към списъка Обратно към списъка
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.