Новини и актуална информация от НЕЛБО

Нелбо стартира годишното отчитане на топломерите на 29 април

23.04.2019

Годишното отчитане на топлинните разпределители в София за края на сезон 2018-2019 стартира от 29 април за клиентите на Нелбо Топлинно счетоводство и ще продължи до края на май. Това съобщават от третата по големина фирма за дялово разпределение у нас.

Графиците с датите вече са готови и са публикувани в сайта на компанията – www.nelbo.com. За датата и часа се уведомяват домоуправителите и се поставят съобщения във входовете на сградите.

Отоплителният сезон в Пловдив, Плевен и Враца приключи днес, 23 април, а утре – в Козлодуй и Бургас. В София се очаква края на отоплителния сезон да приключи също тази седмица.

Клиентите на годишен отчет, предоставили имейл, ще получат уведомление на пощата си. След първото посещение на отчетниците, ще бъде определена втора дата за тези, които не са успели да осигурят присъствие. Едната дата ще е в извънработно време.

Ако посочените дати за посещение на отчетниците не удовлетворяват клиентите, те могат да се обадят в Нелбо и да поискат извънредно посещение. То се заплаща допълнително.

В градовете Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и Сливен, клиентите на Нелбо ползват услугата месечен отчет.

Компанията напомня, че осигуряването на безпрепятствен достъп до всички имоти обуславя навременното изготвяне на окончателна изравнителна сметка и липса на преработка поради неотчетени уреди. При неосигуряване на достъп до имота за отчет на уредите в рамките на отчетната кампания, на домакинството се начислява максимално потребление за отоплителния сезон. Абонатите с радио уреди, които нямат инсталирани радио водомери за топла вода също следва да проверят своите дати за годишен отчет на водомерите за топла вода.

Изравнителните сметки за град София ще бъдат изготвени и разпратени към домоуправителите до 5 юли 2019 г. След получаване на първата изравнителна сметка, абонатите имат срок от 30 дни за рекламация.

Обратно към списъка Обратно към списъка
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.