Новини и актуална информация от НЕЛБО

92% от топлофицираните столични абонати вече са отчетени

26.05.2017

92% от топлофицираните абонати в София вече са с отчетени показатели за консумираното количество топлина през сезон 2016/2017 г. Това сочат данните на третият по големина топлинен счетоводител Нелбо ЕАД, след обявяване на двете безплатни дати за посещение в столицата.
„Всеки ден броят на неотчетените клиенти намалява, тъй като извършваме ежедневно индивидуални отчети. Очакваме, че броят на неотчетените ще е под 2% при фактуриране на изравнителните сметки“, обясни Боряна Колева, изпълнителен директор на Нелбо ЕАД.
Във Враца обитаемите имоти, които не са отчетени все още, са едва 1,5 %. В Перник отчет не е направен в 9% от жилищата. Данните от отчетените жилища сочат, че през тази зима в двата града има завишение на консумираната топлоенергия със 17% спрямо отоплителен сезон 2015/2016. Водеща причина за това завишение са ниските температури през този сезон. Средните температури за отоплителния сезон във Враца са били +3,400C градуса, а в Перник – +2,100C  градуса. Изравнителните сметки и в двата града ще бъдат предоставени на домоуправителите до понеделник (29 май).
Всеки клиент на Нелбо ЕАД може да заяви индивидуален платен отчет.
Изравнителните сметки на столичните абонати се обработват в момента и ще бъдат предадени в срок до 5 юли 2017 г. на домоуправителите. Срокът за обжалване е 30 дни след датата на получаване на сметките от упълномощения представител в сградата.

Обратно към списъка Обратно към списъка
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.