Новини и актуална информация от НЕЛБО

Нелбо стартира годишното отчитане на уредите за дялово разпределение

27.04.2021

Годишното отчитане на топлинните разпределители, индивидуалните топломери и водомерите за топла вода в София за края на сезон 2020-2021 стартира масово от 29 април за клиентите на Нелбо Топлинно счетоводство и ще продължи до края на месец  май.

Графиците с годишните дати вече са готови и са публикувани в сайта на компанията. За датата и часа се уведомяват предварително домоуправителите и се поставят съобщения във входовете на сградите.

За финален отчет са назначени две официални дати, като едната е в задължителното извънработно време. Клиентите на годишен отчет, предоставили контактна информация, ще получат и уведомление с смс или имейл.

Клиентите с радио уреди, които нямат инсталирани радио водомери за топла вода, също следва да проверят своите дати за годишен отчет на водомерите за топла вода и да присъстват на една от тях.

Отоплителният сезон приключи в Пловдив на 26.04.2021 г. В София, както и в останалите градове в страната спирането ще е поетапно до края на деня на 30 април.

Ако посочените дати за посещение на отчетниците не удовлетворяват клиентите, те могат да се обадят в Нелбо и да поискат извънредно посещение. То се заплаща допълнително.

Компанията напомня, че осигуряването на безпрепятствен достъп до всички имоти обуславя коректното изготвяне на окончателна изравнителна сметка и липса на преработка поради неотчетени уреди. При неосигуряване на достъп до имота за отчет на уредите в законово определените срокове, начислението на топлинна енергия е на база максимално потребление за отоплителния сезон.

Изравнителните сметки ще бъдат  изготвени  и разпратени в срока, определен в НТ Е РД 04 1/12.03.2020 г.- 15 юли 2021 г. Всеки клиент ще получи индивидуалната си справка по избран от него лично начин. Общата изравнителна справка ще бъде предоставена на упълномощено лице на сграда-етажната собственост, в случай че в Нелбо АД е депозиран документ за легитимен такъв избор. Окончателният срок за рекламации по изравнителните сметки е 31 август 2021 г.   

В градовете Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и Сливен, клиентите на Нелбо АД ползват услугата месечен отчет.

 

Четете още на:

Publics.bg

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.