Alt-tag-logo
Платете онлайн Проверете сметка Пишете ни

Новини и актуална информация от НЕЛБО

  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Градът.bg: Немски топломер и водомер от Нелбо са гаранция за точно отчитане на консумацията
Яну 2019 09

Градът.bg: Немски топломер и водомер от Нелбо са гаранция за точно отчитане на консумацията

Строителството на нови сгради у нас продължава да се развива. В новостроящите се жилищa с централизирано отопление или охлаждане инвеститорите и потребителите избират качествени измервателни уреди, с нови технологии.

В зависимост от сградата, броя апартаменти и начина на отопление – дали централно топлозахранване, захранване от термален извор или друг иновативен метод, Нелбо ЕАД може да предложи различни отчитащи устройства, както и различни решения за събиране и обработка на данните от тях.

Компанията е третият по големина търговец за дялово разпределение на топлинна енергия у нас, обслужващ вече 20 години сгради в градовете София, Пловдив, Плевен, Варна, Бургас, Сливен, Перник, Враца и Козлодуй.

Нелбо е официален представител на иновативната немска компания Qundis, която е водещ европейски производител на  апартаментни топломери и водомери за бита.

Продуктовата гама на уредите за отчет предлага голям асортимент, с възможност да отговори на нуждите на клиентите според вида на сградата и особеностите на инсталациите. Досега най-често закупуваните уреди са  турбинкови топломери и механични водомери, като през последната година се наблюдава повишен интерес към ултразвуковата технология и към новите електронни водомери с вграден радио модул.

Топломерите се предлагат в различни разновидности и имат възможност за надграждане с различни варианти радио модули. Радио модулите дават възможност отчитането на топломерите да се случва дистанционно. Ако е комбинирано и с водомери, които са с радио-отчитане, влизането в имотите не е нужно. Нелбо предлага водомери на същата немска компания, носител на отличието за Най-иновационна немска компания за 2017 г.

Най-важното при избора на марка апартаментен топломер е да се провери предварително качеството, възможността и условията за последващата услуга за отитане и дялово разпределение. „Често при нас идват клиенти, които са закупили водомери или апартаментни топломери с радио отчет, за които в последствие разбират, че са неприложими, защото няма фирма, която може да ги отчита или предлаганите условия не са изгодни „, казва Боряна Колева, управител на Нелбо.

„Ние предлагаме уреди, които за разлика от други марки на пазара, могат да се отчитат от много търговци за дялово разпределение. Така гарантираме правото на избор на клиентите ни.“, казва още Боряна Колева.

Gradat.bg

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.