Alt-tag-logo
Платете онлайн Проверете сметка Пишете ни

Новини и актуална информация от НЕЛБО

  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Нелбо стартира годишното отчитане на уредите за дялово разпределение
Апр 2023 02

Нелбо стартира годишното отчитане на уредите за дялово разпределение

Годишното отчитане на топлинни разпределители, индивидуални топломери и водомери за топла вода в София, за края на сезон 2021/2022, стартира масово от 30 април за клиентите на Нелбо и ще продължи до края на месец май. Над 40% от клиентите на компанията ще бъдат отчетени без влизане в дома им, тъй като са с монтирани дистанционни топломери и водомери за топла вода.

„Възможността уредите да бъдат отчетени без клиента да се съобразява с график, се възприема изключително добре. При монтирани уреди с дистанционен отчет, клиентите получават и възможност за отчет на месечна база и съответно, получават сметка за реално потребление всеки месец.“, сподели Боряна Колева, изпълнителен директор на Нелбо АД.   

Графиците с годишните дати за снемане на данни на клиенти с уреди без дистанционен отчет вече са готови и са публикувани в сайта на компанията. За датата и часа се уведомяват предварително домоуправителите и се поставят съобщения във входовете на сградите. За финален отчет са назначени две официални дати, като едната е обичайно в извънработно време. Клиентите на годишен отчет, предоставили свои контакти, ще получат и уведомление със SMS.

Клиентите с радио топломери, които нямат инсталирани водомери за топла вода с дистанционен отчет, също следва да проверят своите дати за годишен отчет на водомерите за топла вода и да присъстват на една от тях.

Годишен отчет на уредите за дялово разпределение стартира и в градовете Перник и Враца.

Ако посочените дати за посещение на отчетниците не удовлетворяват клиентите, те могат да се обадят в Нелбо и да поискат извънредно посещение. То се заплаща допълнително.

Компанията напомня, че осигуряването на безпрепятствен достъп до всички имоти обуславя коректното изготвяне на окончателна изравнителна сметка и липса на преработка поради неотчетени уреди. При неосигуряване на достъп до имота за отчет на уредите в законово определените срокове, начислението на топлинна енергия е на база максимално потребление за отоплителния сезон.

Изравнителните сметки на столичани ще бъдат  изготвени  и разпратени до 15 юли 2022 г., съгласно срока по Наредба. Всеки клиент ще получи индивидуалната си справка по избран лично от него начин. Общата изравнителна справка ще бъде предоставена на упълномощено лице на сграда-етажната собственост, в случай че в Нелбо е получен документ за легитимен избор на такова.

В градовете Пловдив, Плевен, Варна, Бургас и Сливен, всички клиенти на Нелбо ползват услугата месечен отчет.

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.