Alt-tag-logo
Платете онлайн Проверете сметка Пишете ни

Новини и актуална информация от НЕЛБО

  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. От 20 април 2024 можете да проверете графиците за годишен отчет
Апр 2024 09

От 20 април 2024 можете да проверете графиците за годишен отчет

Нелбо стартира годишното отчитане на топлинни разпределители, индивидуални топломери и водомери за топла вода с визуален отчет, за сезон 2023/2024, в края на текущия месец. Повече от 70% от клиентите на компанията в страната ще бъдат отчетени без влизане в дома им, тъй като са с монтирани дистанционни топломери и водомери за топла вода. Годишен отчет на уредите за дялово разпределение стартира в края на текущия месец, а за сградите с отопление - след 8 май 2024г.

„С подмяната на уредите, даваме по-голяма възможност за проследяване на отчетените данни чрез регистрация в клиентския ни портал онлайн. Така, освен проверка на консумираната топлоенергия, фактурираната енергия, изравнителните сметки и сравнителен анализ на консумацията за имота си, клиентът може да получи информация за срокове за смяна на уред за дялово разпределение с изтекъл експлоатационен срок или метрологична годност, да заяви и заплати услуга или уред максимално бързо и лесно.“, сподели Боряна Колева, изпълнителен директор на Нелбо АД. 

Графиците с годишните дати за снемане на данни на клиенти с уреди без дистанционен отчет може да се проверят през сайта на компанията с въвеждане на клиентски номер/ номер на инсталация. За всяка сграда с визуални уреди са планирани две дати за отчет като едната е с час в извънработно време. Клиентите на годишен отчет, предоставили свои контакти, се уведомяват и чрез SMS и/или имейл.

Абонатите с радио топломери, които нямат инсталирани водомери за топла вода с дистанционен отчет, също следва да проверят своите дати за годишен отчет на водомерите за топла вода и да присъстват на една от тях.

Отчетната кампания ще продължи до средата на месец юни. При невъзможност за присъствие в планираните дати за отчет, клиентите могат да се свържат с Нелбо, за да заявят извънредно платено посещение.

Компанията напомня, че осигуряването на достъп до всички имоти в една сграда дава възможност за коректното изготвяне на окончателна изравнителна сметка и липса на последващи корекции, поради неотчетени уреди. При неосигуряване на достъп до имота за отчет на уредите в законово определените срокове, начислението на топлинна енергия е на база максимално потребление за отоплителния сезон.

Изравнителните сметки на клиентите в София ще бъдат  изготвени  и разпратени до 15 юли 2024 г. Всеки клиент ще получи индивидуалната си справка по избран лично от него начин. 

Нелбо АД извършва месечен отчет на всички свои клиенти в градовете Пловдив, Плевен, Бургас и Сливен.  

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.