Alt-tag-logo
Платете онлайн Проверете сметка Пишете ни

Новини и актуална информация от НЕЛБО

  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Отоплителният сезон стартира в Козлодуй, предстои включване на парното в София и Перник от 6 ноември
Ноем 2023 04

Отоплителният сезон стартира в Козлодуй, предстои включване на парното в София и Перник от 6 ноември

Отоплителният сезон 2023/24 стартира първо в Козлодуй още в края на месец октомври. Централното топлоснабдяване предстои да бъде пуснато в София и Перник от 6 ноември (понеделник), следвани от Враца, предвид прогнозите за спад в температурите. 

„Препоръчваме на абонатите да извършват ремонти по отоплителните инсталации извън отоплителния сезон, за да не нарушават снабдяването с топлинна енергия на техните съседи. Поради тази причина е добре всички подобни дейности да бъдат завършени в близките седмици. Препоръчително е и ползващите централно отопление да ревизират изправността и техническата годност на уредите за дялово разпределение в техния имот и при необходимост да ги подменят. Законът задължава потребителите, които заменят уредите си, да избират задължително устройства с дистанционен отчет, които трябва да са съобразени с изискванията на топлинния счетоводител.“ каза Иван Иванов, ръководител отдел Продажби в Топлофикация Враца.

Нелбо АД предоставя възможност за групова подмяна на всички уреди в сградата с дистанциони като клиентите ще получат безплатен месечен отчет до края на отоплителния сезон 2023/2024 г.

 

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.