Alt-tag-logo
Платете онлайн Проверете сметка Пишете ни

Новини и актуална информация от НЕЛБО

  1. Начало
  2. »
  3. Новини
  4. »
  5. Рекламации по изравнителните сметки се подават до 31 август
Авг 2021 30

Рекламации по изравнителните сметки се подават до 31 август

Фактурирането на изравнителните сметки на клиентите на Нелбо АД беше направено в рамките на месец юли. Това предостави възможност на абонатите на компанията да раполагат с повече време за възражения и рекламации по годишните фактури.

Нелбо отчита намаляване на рекламациите за високи стойности на потребената енергия. Рекламациите са главно от клиенти, които не са били отчетени или имат служебни начисления за топла вода, поради неизправни водомери. До момента са уважени около 1200 рекламации за София, Перник и Враца. Преработените сметки на всички абонати в сградите ще бъдат отразени във фактурите за август, които ще бъдат получени през септември 2021 г.

Всеки клиент на Нелбо може да провери резултатите от изравнителните сметки на сайта на компанията след индивидуална регистрация, както и да следи месечната си консумация – прогнозна или реална. При избор на уреди с радио отчет и месечно засичане на топлоизмервателните уреди, абонатите могат да следят в реално време потреблението на топлинна енергия.

Последните промени в Закон за Енергетиката от 12 март 2021г., в следствие на изисквания в Европейска директива 2012/27/ЕС за енергийна ефективност, предвиждат монтаж само на дистанционни уреди за дялово разпределение – топломери, топлинни разпределители и водомери. За избор на подходящ уред, който да може да бъде отчитан дистанционно след монтиране, следва абонатите да се консултират с топлинния си счетоводител.

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.