31 декември е неработен за Нелбо ЕАД

11.12.2018

Офисите на Нелбо ЕАД в София и страната няма да работят на 31 декември. Клиентите на компанията могат да зададат своите въпроси по телефон или на място в дните 27 и 28 декември, когато ще се работи със стандартното работно време.

„Служителите са най-ценния ресурс за всяка една компания. Вярвам, че този почивен ден, в който колегите ще могат да бъдат повече време със семействата си, ще ги накара да седнат на работните си места в новата година с положителна настройка.“, заявява Боряна Колева, изпълнителен директор на фирмата за дялово разпределение.

Новата календарна работна година за Нелбо ще стартира от 2 януари 2019 г.

От утре, 7 ноември, стартира отоплителният сезон в столицата

06.11.2018

„Топлофикация София” започва от утре, 7 ноември 2018г.,  поетапно пускане на отоплението в столицата, след като нормативно определените за това метеорологични условия вече са налице. От днес стартира отоплителния сезон и в Пловдив, Плевен и Перник.

Приоритетно ще бъде пуснато парното в детските градини, учебните и здравните заведения. Следват жилищните сгради във всички райони, административните и стопанските сгради.

От особена важност преди пускането на парното е клиентите да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна мрежа и да запълнят източените инсталации. В сградите, в които това условие не е изпълнено,  няма да има техническата възможност парното да бъде пуснато. Необходимо е и вентилите на радиаторите да бъдат отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване. Също така е важно електронните уреди за дялово разпределение да бъдат проверени. В случай, че дисплеят им е угаснал, абонатите трябва незабавно да потърсят съдействие от топлинния си счетоводител.

 

Парното в София може да бъде пуснато следващата седмица

20.10.2018

Парното в София може да бъде пуснато през следващата седмица. За да бъде пуснато парното в София, трябва да бъдат изпълнени няколко задължителни, уредени от закона, условия: да има три последователни дни със средна денонощна температура под 12 градуса, прогноза за трайно застудяване на времето.

„Топлофикация София“ е напълно готова да пусне отоплението в столицата, като е в постоянна връзка с НИМХ и следи температурите на околната среда. В понеделник ще се вземе решение кога точно ще бъде пуснато парното.

На всички топлофицирани абонати се препоръчва да освободят винтилите на парното максимално, за да се обезвъздуши системата. След това могат да настроят винтилите на комфортната им температура. Трябва да запълнят източените вътрешни инсталации и да приключат с ремонтите.

Нови цени на парното в сила от 1 октомври 2018 г.

08.10.2018

Нови цени на парното влизат в сила от 1 октомри, утвърдени от Комисията за енергийно и водно регулиране.

(клинете тук или влезте в секция Цени/ Цени на топлинна енергия)

Цената на топлинната енергия в София се увеличава с близо 8% спрямо юли 2018 г. За Бургас заложеното увеличение на мегават/час е с 9.5%, за Плевен – близо 5 на сто.

В Перник, Сливен и Козлодуй цените се запазват същите, както до момента.

 

Радио модул за дистанционен отчет на промоционална цена

04.08.2018

Възползвайте се от възможността вашите водомери да се отчитат дистанционно. Можете да закупите радио модул за немски водомери Qundis на промоционална цена от 40 лв. само в периода 9 юли – 31 август 2018 г.

 

Нелбо раздаде изравнителните сметки в София

05.07.2018

Раздаването на изравнителните сметки на столичните абонати на Нелбо ЕАД приключи. Всички клиенти на компанията могат да проверят сметките си онлайн на www.nelbo.com.

Процентът на неотворили абонати към датата на изготвяне на изравнителните сметки вече е 1.9% от общия брой. В периода 1-25 юни допълнителен отчет са заявили 2.1% от абонатите. Индивидуално платено посещение може да се заяви до септември 2018.

„През настоящата година се забелязва завишен интерес към монтиране на радио уреди в София.“, заяви Боряна Колева, изпълнителен директор на Нелбо ЕАД. Чрез отчитане на месечна база абонатите избягват годишна изравнителна сметка и всеки месец плащат това, което са консумирали за отопление и топла вода.

В периода 5 юли – 4 август тече законовия едномесечен срок за рекламации. Офисът на Нелбо София е с нов адрес: ж.к. Бели брези, ул. „Хайдушка гора“ 58. През август топлофикационното дружество ще фактурира сумите от изравнението към абонатите. До края на септември 2018 г. столичните абонати имат право да поискат индивидуален отчет срещу заплащане, ако не са отчетени до момента. С тази дата изтичат всички срокове за рекламации по изготвените изравнителни сметки за периода май 2017 – април 2018 и компанията няма право да извършва корекции по тях.

Проверете своята дата за годишен отчет

13.04.2018

От днес клиентите на Нелбо Топлинно счетоводство могат да проверяват своята дата за годишен отчет на топлинните разпределители в дома. Годишен отчет за изготвяне на изравнителни сметки ще бъде извършен в градовете София, Враца, Перник и Козлодуй.

Проверете кога отчетниците на Нелбо ще посетят вашата сграда чрез въвеждане на абонатен номер тук.

Спират парното от днес, 11.04

11.04.2018

Започва поетапно спиране на парното в сградите в София от днес, 11.04.2018 г. От вчера, 10.04, стартира спиране на отоплението и в гр. Враца. От топлофикационните дружества уведомяват абонатите си в сгради-етажна собственост, че са налице изискванията от Общите условия за продажба на топлинна енергия и  на Наредба № 16-334 за топлоснабдяването, а именно три последователни дни със средноденонощна температура над +12 ⁰С и прогноза за трайно затопляне на времето.

Търсете график за годишен отчет на уреди за дялово разпределение на топлинна енергия след 18.04.2018 г.

Проверете изправността на уредите за отчет

14.03.2018

Края на отоплителен сезон 2017/2018 наближава. В тази връзка Нелбо съветва да проверите изправността на уредите за дялово разпределение в дома си. Ако дисплея е изгаснал или дава грешка, свържете се с нас за насрочване на посещение. Това можете да направите тук.

Честита новата 2018 година!

22.12.2017

Пускат парното в София от 26 октомври

25.10.2017

Във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващите дни „Топлофикация София” има готовност да започне поетапно общото пускане на отоплението в столицата от утре, 26 октомври. Отоплението ще бъде включено първо в детските градини, учебните и здравните заведения, след това жилищните сгради във всички райони и накрая административните сгради и стопанските потребители.

Напомняме на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от топлинния си счетоводител.

Важно е преди пускането на отоплението клиенти да приключат всички ремонти и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Парното в Козлодуй стартира от 6 окт. Топлофикациите в страната – в готовност.

09.10.2017

От петък (8.10) започна поетапното включване на отоплението в Козлодуй. Заради ниските температури в рамките на няколко дни във всички жилищни сгради отоплението ще бъде пуснато. Специалистите от Отоплителната централа инфомираха, че  парното ще бъде пускано само в абонатните станции със запълнена вътрешна отоплителна инсталация, за да се избегнат наводнения и щети в жилищата на клиентите им. Запълването на вътрешните инсталации се извършва при отворени радиатори и терморегулаторни вентили във всички помещения в сградата, включени в системата.

Необходимо е клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Абонатите следва да проверят електронните уреди за дялово разпределение на радиаторите дали са в изправност. В случай, че дисплеят им е угаснал, следва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма топлинен – счетоводител.

Изтече крайният срок за подаване на рекламации по изравнителни сметки

07.08.2017

 

Изтече крайният срок за подаване на рекламации по изравнителните сметки, предадени на всички домоуправители на обслужваните от Нелбо ЕАД сгради в София.

Сумите по изравнителните сметки ще бъдат фактурирани след 15 август. След тази дата домакинствата, които са плащали през отоплителния сезон повече, отколкото са потребили, могат да поискат записаната във фактурата сума за възстановяване.
Абонатите, които са консумирали повече топлина, отколкото са платили и имат да доплащат на Топлофикация София, трябва да издължат недоплатеното, което също е записано във фактурата, до 15 септември. След това на тях ще им бъдат начислена лихва върху дължимото.

Изтича срокът за рекламации по изравнителните сметки за парно в София

27.07.2017

Изтича срокът за рекламации по изравнителните сметки за парно в София

Топлофицираните абонати получават фактурите си след средата на август

Срокът за рекламации по изравнителните сметки за парно на столичани изтича на 4 август. След извършените допълнителни отчети, неотчетените абонати са около 1 % от общия брой на клиентите на Нелбо ЕАД в София. „Вече стана тенденция, неотчетените абонати да намаляват с всяка година. Обяснението от една страна е, че в Нелбо е практика да имаме дата за отчет както в работни, така и в извънработни дни и часове, а от друга – все по-предпочитаните уреди с радио отчет“, обясни Боряна Колева, изпълнителен директор на фирмата за дялово разпределение.

Около 29 % от абонатите на Нелбо в София ще имат преработване на сметки. „Неосигурен достъп до един от имотите в СЕС по време на регулярния отчет, в края на отоплителния сезон е най-чесата причина за корекциите”, обясни Боряна Колева.

Всички абонати могат да видят финалните си сметки след 7 август през електронната система на www.nelbo.com или с фактурите си, които ще получат в средата на месец август.

След излизане на фактурите, тече 30-дневен срок за плащане. Клиентите, които имат да получават пари обратно от изравнението, ще могат да ги получат в брой на каса на Топлофикация или да оставят сумата за покриване на следващи сметки. Сумите се възстановяват на титуляра на партидата или на лице с нотариално заверено пълномощно. Няма краен срок за получаване на парите.

Към момента, преди приключване на периода на рекламация, който е до 4-ти август, към Нелбо са подадени 860 рекламации, всички са разгледани и 772 са били уважени. По-голямата част от подадените възражения са поради липса на осигурен отчет в края на отоплителния сезон и поради начисления за консумирана топла вода без изряден водомер. Сравнено с изминалата година, броя на възраженията за изравнителни сметки в Нелбо, е намалял.

Започна раздаването на изравнителните сметки за парно в София

27.06.2017

Изравнителните сметки на столичните абонати на Нелбо ЕАД ще бъдат раздадени в периода до 5 юли.
Всички абонати на компанията могат да проверят сметките си онлайн на www.nelbo.com.

В периода 5 юли до 4 август, когато тече и законовия едномесечен срок за рекламации, офисът на Нелбо на бул. „Дондуков“ 82 в София ще работи с удължено работно време – от 8:00 до 18:30 ч.

През август топлофикационното дружество ще фактурира сумите от изравнението към абонатите.

До края на септември 2017 г. столичните абонати имат право да поискат индивидуален отчет срещу заплащане, ако не са отчетени до момента. С тази дата изтичат всички срокове за рекламации по изготвените изравнителни сметки за периода май 2016 – април 2017 и компанията няма право да извършва корекции по тях.

Проверка на дата и час за ГОДИШЕН ОТЧЕТ

21.04.2017

Уважаеми клиенти,
Вече можете да проверите предстоящата дата и час за Вашия имот от подменю  ‘Услуги’ или с клик от ТУК.
Поради възстановеният отоплителен сезон, графиците за годишен отчет са преработени и стартират от 29 април.
Нелбо ЕАД ще постави информиращо съобщение във входа за датата и часа на отчета.
На домоуправителите и/или упълномощени лица в СЕС ще бъдат предадени писма с датите за отчет на топлинните разпределители/топломери и водомери за топла вода. 

При невъзможност да присъствате на отчет в посочените дати, молим да се свържете с нас на тел. 02 969 1212/моб. 0887 822 122 или да ни пишете на office@nelbo.com  или чрез формата за обратна връзка <http://www.nelbo.com/contacts.
Напомняме на абонатите с радио уреди за дялово разпределение, които нямат инсталирани радио водомери за топла вода да посрещнат отчетниците ни в насрочените дати за отчет. 

Очаквайте ни.

С уважение,

Екип на Нелбо ЕАД

Два ценови периода за топлинната енергия през Април

11.04.2017

Поради решение на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за промяна на цената на топлинната енергия от 07.04.2017г (виж новина от 7 Април), се налага разделянето на априлския период на два ценови периода. Това налага и издаването на две фактури за април 2017 г. – едната за периода до 6 април 2017 г. включително, а другата – за консумацията по нова цена от 7 април 2017 г. Фактурите ще бъдат изпратени от топлофикационните дружества през май.

Увадомяваме клиентите, че всички топлофикационни дружества са извършили извънреден отчет на абонатните станции при смяната на цената.

Допълнително живущите във всяка сграда могат да предоставят данни от самоотчет към 7 април 2017 г. на индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по отоплителните тела или топломери и водомерите за топла вода в сградата, в случай че е извършен такъв самоотчет. Данните за самоотчета трябва да са за цялата сграда (мин. 90%), а не на отделен имот и се предават в клиенстките ни офиси до 13 Април 2017г.

Горана информация не касае клиентите ни в градовете Перник, Сливен и Козлодуй поради използване на различен основен ресурс за производство.http://www.nelbo.com/current

ИНФОРМАЦИЯ ЗА СМЕТКИТЕ ЗА СЕЗОН 2016/17

30.01.2017

Поради много ниските температури през зимния период на този отоплителен сезон, сравнени с тези от предходния, Нелбо ЕАД информира клиентите си, че се очаква в голяма част от изравнителните сметки да има доплащане на суми за периода за топлинна енергия.
Всяко понижаване на температурите с един градус води до увеличение на потребената енергия с 10 на 100. За сравнение, през декември 2015 г. е имало само 6 дни с температура под 0 градуса, а през декември 2016 г. е имало над 16 такива дни. Месец януари 2017 г. е най-студеният месец в България през последните 36 години (по информация от Топлофикация София ЕАД). Месеците с най-високо потребеление на парно към момента са декември 2016 г. и януари 2017 г. Разликата в топлоподването през декември 2016 г. със същия месец в 2015 година е с около 20 %. Това не означава обаче, че сметките автоматично ще бъдат повишени с толкова.
Точни сметки за потребена топлинна енергия могат да очакват само потребителите, които се отчитат ежемесечно. Сметките за парно на клиентите с годишен отчет и тази година се изчисляват на базата на данните от миналогодишното потребление, като се коригират с климатичен коефициент, отчитащ разликата в температурите в различните месеци. Тези клиенти ще получат изравнителна сметка за потребената топлинна енергия за сезон 2016/2017.
Ако смятате, че получените прогнозни сметки не отразяват правилно потреблението ви, НЕЛБО съветва да се обърнете веднага към нашите експерти за проверка. Това ще спести изненади в летните месеци, когато ще се изготвят изравнителните сметки.

ИЗГОДНО! Водомер за топла вода QUNDIS Q Water WFW30 на промоционална цена

29.10.2016

Да отпразнуваме заедно 25тия рожден ден на немския производител Qundis с една изгодна оферта!

Изберете радио водомер на специална промоционална цена от 89 лв.
Отстъпката е валидна до изчепване на промоционалната наличност.

Водомер за топла вода QUNDIS Q Water WFW30 на промоционална цена от 89 лв.
Включва:
– демонтаж на стар водомер;
– доставка и монтаж на нов водомер Q Water WFW30 (1/2″ или 3/4″);
– монтаж на радио модул WFZ166.MO;
– пломбиране и узаконяване на новия водомер.

Промоцията е валидна само за клиенти на Нелбо ЕАД.

*Комплексната цена на тази оферта извън тази промоция е 114 лв за водомер за т.вода 3/4″

Отоплителният сезон стартира

14.10.2016

Отоплителният сезон 2016/2017 стартира в почти цялата страна през настоящата седмица. На 13 октомври отоплението беше пуснато в Перник. В началото на тази седмица парното заработи в София и Пловдив.
Първо отоплението ще заработи в детските, учебните и здравните заведения, в които то все още не е пуснато. След това поетапно парното ще  бъде  включено в жилищните сгради във всички райони и накрая – в администртивните сгради.
Предстои пускане във всички гардове.
Плевен – 18 Октомври
Враца – 21 Октомври

Как да сте максимално подготвени за отоплителния сезон, вижте в секция „Полезни съвети“.

ГОДИШЕН ОТЧЕТ – проверете дата и час

19.04.2016

Уважаеми клиенти,
Можете да проверите дата и час за годишен отчет за Вашия имот от тук.
Нелбо ЕАД ще постави информиращо съобщение във входа за датата и часа на отчета.
На домоуправителите и/или упълномощени лица в СЕС ще бъдат предадени писма с датите за отчет на топлинните разпределители/топломери и водомери за топла вода.
При невъзможност да присъствате на отчет в посочените дати, молим да се свържете с нас на тел. 02 969 1212/моб. 0887 822 122 или да ни пишете на office@nelbo.com  или чрез формата за обратна връзка <http://www.nelbo.com/contacts> .
Напомняме на абонатите с радио уреди за дялово разпределение, които нямат инсталирани радио водомери за топла вода да посрещнат отчетниците ни в насрочените дати за отчет.

Очаквайте ни.

С уважение,

Екип на Нелбо ЕАД

Нелбо с нов офис в София

02.07.2015

Офисът на Нелбо ЕАД в София се намира на адрес бул. „Дондуков“ 82 (входа до Дарик радио).
Как да стигнете до нас:
С метро
Метро до спирката на СУ “Климент Охридски”, след това пеша по бул. “В. Левски”, завивате надясно по бул. Дондуков (800 м по-надолу офиса на Нелбо ЕАД)

От централната част на София
Тролейбус № 1, 2, 4, трамвай № 20, 22 (50 м до офиса на Нелбо ЕАД)

От Сточна гара
Автобус 79 (50 м до офиса на Нелбо ЕАД)

От паметника В. Левски
Пеша, спускате се по бул. “В. Левски”, завивате надясно по бул. Дондуков (800 м по-надолу офиса на Нелбо ЕАД)

От 15 април 2015 г., ЕVN България Топлофикация започва спиране на топлоподаването за отопление в Пловдив

23.04.2015

Уважаеми, клиенти,

Уведомяваме Ви, че от 15 април 2015 г., ЕVN България Топлофикация започва спиране на топлоподаването за отопление в Пловдив, което означава край на отоплителен сезон 2014/15 г. Дейностите по изключването на съоръженията ще бъдат поетапни в рамките на няколко дни.

Нелбо ЕАД напомня, че предстои отчитане показанията на топлинните разпределители. Абонатите ще бъдат своевременно уведомени за датите, на които да осигурят достъп на отчетниците на Нелбо ЕОД до отоплителните тела и водомерите си.

Спират отоплението в София след 27 април 2015 г.

23.04.2015

Уважаеми, клиенти,

Уведомяваме Ви, че след 27 април 2015 г. „Топлофикация София“ започва спиране на топлоподаването за отопление в София. Дейностите по изключването на съоръженията ще бъдат поетапни в рамките на няколко дни.

Нелбо ЕАД напомня, че предстои отчитане показанията на топлинните разпределители от 27 април до края на месец май. Абонатите ще бъдат своевременно уведомени за датите, на които да осигурят достъп на отчетниците на Нелбо ЕAД до отоплителните тела и водомерите си.

Графикът може да проверите тук http://www.nelbo.com/services или ни се обадете.

От 14 април 2015 г. е спряно отоплението в гр. Козлодуй

23.04.2015

Уважаеми, клиенти,

Уведомяваме Ви, че от 14 април 2015 г. е спряно топлоподаването на всички топлофицирани абонати в гр. Козлодуй. Предстои отчитане на показанията на топлинните разпределители, за което абонатите ще бъдат уведомени своевременно.