Alt-tag-logo
Платете онлайн Проверете сметка Пишете ни

Документи за дялово разпределение

В тази секция имате възможност да се запознаете в детайли с дяловото разпределение във вашия град, както и да изтеглите всички необходими документи, свързани с услугите на НЕЛБО, като заявления за промяна в прогнозни дялове, договор за месечен отчет, образец за възражение по изравнителна сметка, съгласие за обработка на лични данни и други.

Важни документи, относно дяловото разпределение
 
Полезна информация за топлинната енергия и топлинното счетоводство 

Важно е да се знае, че фирмите за топлинно счетоводство, в това число и НЕЛБО, не фактурират сметките на потребителите. Те подават към топлофикационните дружества данни за разпределението на потребената топлоенергия в сградата, изчислени по формула, постулирана в Наредбата за топлоснабдяване. Съответните топлофикационни дружества остойностяват енергията и фактурират сметката на съответното жилище.

Таксата за дялово разпределение не е включена в цената на топлинната енергия и отново се фактурира от топлофикационните дружества (а не от фирмите за топлинно счетоводство).

Попитайте ни!

Ако имате въпроси относно формирането на вашата месечна сметка, начините за отчитане или нещо друго, свързано с топлинната енергия, потребявана и заплащана от вашето домакинство, не се колебайте да се свържете с нас! Нашите оператори са на ваше разположение.

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.