История

НЕЛБО е българска компания с над двадесетгодишна традиция, която развива дейността дялово разпределение на топлинна енергия в сгради с централно топлоснабдяване или по-известна като топлинно счетоводство от далечната 1999 г.

Клиентите на Нелбо са над 80 000 домакинства в страната, а от години немският водещ производител на топломери Qundis произвежда уреди от висок клас за Нелбо.

Работейки близко до клиента, Нелбо гъвкаво реагира на изискванията на пазара и насочва стратегиите си в услуга на клиента. Насоките на дружеството са внедряването и развитието на новите технологии – решенията, в услуга на клиента!

Мисия

Като най-старата българска фирма в топлинното счетоводство, фирмените ценности на Нелбо са съобразени с особеностите на българския пазар и са насочени към високо качество на услугите, коректност към клиента и професионализъм.

Ние смятаме, че българският клиент заслужава открито отношение и отговорна работа, затова и вътрешните фирмени правила са изградени на тази основа.

Нашите ценности и вярвания

1. Добрият топлинен счетоводител е на Ваша странa.

Нелбо е Вашият счетоводител, а не на топлофикационните дружества.

2. Добрият топлинен счетоводител приема клиентите като най-важни.

Нелбо печели от услугите към абонатите (уреди, отчитане), които обслужва, а не от стойността на данните за потребление и дялово разпределение. Затова се стреми да се отнася коректно и грижовно към клиентите си.

3. Добрият топлинен счетоводител работи безпристрастно с данните и цифрите .

Всеки месец служителите в Нелбо се грижат да подготвят и подадат коректно дяловете за месечните Ви сметки.

4. Добрият топлинен счетоводител носи отговорността за данните от Вашите уреди.

Нелбо носи пълната отговорност по закон за коректността на данните, подавани към топлофикационните дружества.

5. Добрият топлинен счетоводител е коректeн и услужлив.

Повечето от служителите на Нелбо работят от създаването на компанията, имат богат опит и не се уморяват в желанието си да са от полза на клиентите.

6. Добрият топлинен счетоводител не се страхува да се среща лично с Вас.

Служителите на Нелбо с радост се отзовават на покани да присъстват на общи събрания, за да дават информация, разяснения и съвети. Ние не се плашим от неудобни въпроси.

7. Добрият топлинен счетоводител работи неуморно.

В най-натоварените месеци юли и август всички служители на Нелбо работят с удължено работно време, за да отговарят на въпроси по годишните изравнителни сметки.

8. Добрият топлинен счетоводител винаги вдига телефона.

Можете да се свържете с нас от понеделник до петък от  8:30 до 17:30 ч.

9. Добрият топлинен счетоводител мери по европейски.

Нелбо измерва консумацията на топлоенергия така, както се прави в цяла Европа – с уреди за визуален отчет (стандартни) и с дистанционен отчет (радио).

10. Добрият топлинен счетоводител Ви дава свобода на избор.

Нелбо Ви дава уникалната възможност да изберете уред за отчитане по Ваше желание, без да се съобразявате с това какъв ще е изборът на съседите Ви.

11. Добрият топлинен счетоводител не желае да Ви закрепостява.

Уредите на немската компания Кундис, които закупувате от Нелбо, са от най-ново поколение и позволяват да бъдат отчитани и от други фирми за топлинно счетоводство, ако качеството на нашето обслужване не Ви задоволи.

12. Добрият топлинен счетоводител Ви помага да контролирате потреблението и разходите.

В Нелбо вярваме, че разумното потребление означава грижа за Вашия бюджет и грижа за природата.

Защо да се доверя на Нелбо

Защото приемаме отговорно работата си и следим стриктно всяка част от процеса, така че да гарантираме данните.

Защото сме на ваша страна, следим за коректността на данните, оказваме ви съдействие при нужда, на разположение сме да обясним, изслушаме и дадем съвет и насока.

Защото ви даваме ежемесечен отчет при поискване.

Защото не ви таксуваме допълнително първо и второ посещение за сезонен отчет.

Защото ви предлагаме различни начини за заплащане на уредите, включително и на разплащане – по предпочитана от вас схема.

Защото не ви закрепостяваме – нашите уреди са преносими, и ако не сте доволни от нас като топлинен счетоводител, можете да се обърнете към друг без допълнителни разходи.