Alt-tag-logo
Платете онлайн Проверете сметка Пишете ни

Услуги за дялово разпределение на топлинна енергия

  1. Начало
  2. »
  3. Услуги
  4. »
  5. Месечен отчет

Месечен отчет

Нелбо АД е лидер в извършването на ежемесечно дялово разпределение на топлинната енергия в сгради-етажна собственост в България. Още със старта на дейността си през 1997 г., компанията налага месечния отчет като услуга за всички свои клиенти.  

Десет години по-късно, промени в Закона за енергетиката и Наредбата за топлоснабдяването промениха договарянето с клиентите и топлофикационните дружества, което превърна месечния отчет в допълнителна услуга с директно заявяване и заплащане от обслужваните от Нелбо абонати в градовете София, Перник и Враца.

Месечният отчет остава най-предпочитаната форма на отчитане и до днес в Пловдив, Бургас, Варна, Сливен и Плевен. Той е желан от клиентите, защото отразява реалната консумация на топлоенергия и топла вода всеки месец. Потребителите без ежемесечен отчет получават прогнозни сметки през годината и изравняване веднъж годишно.

Заявка за месечен отчет се извършва от представител на етажната собственост. При преоборудване на всички уреди за дялово разпределение в СЕС с дистанционни, Нелбо дава гратисен период за заплащане на такса за ежемесечен отчет. Цени и документи ще намерите в рубриката Всичко за твоя град.

В настоящата ситуация, Нелбо препоръчва уреди за дялово разпределение с дистанционно отчитане (топломер с дистанционен отчет, топлинен разпределител с дистанционен отчет и радио водомер за топла вода). Месечният отчет ви дава свобода както по отношение на процеса на отчитане, към който няма да имате никакъв ангажимент, така и възможност да разполагате напълно с времето си, получавайки сметки за реално потребление. Четенето на дигитализирани данни дистанционно изключва и възможността за човешка грешка при отчет и въвеждане на данните.

Ние сме на ваше разположение за консултация – в нашия офис или във вашата сграда, както и на офисните ни телефони. Използвайте контактната форма, за да отправите вашето запитване или звъннете на нашите оператори за допълнителна информация.

Изпратете ни запитване

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.