Полезни съвети от НЕЛБО

Списък с водомери за дистанционно отчитане, одобрени от „Нелбо” АД

Съгласно Закона за енергийната ефективност и Закона за енергетиката, от 13 март 2021 г. водомерите за топла вода се доставят или се одобряват от топлинния счетоводител на Етажната собственост, като всички новоинсталирани водомери следва да бъдат с дистанционно отчитане.

Нелбо АД одобрява водомери за дистанционно отчитане, които са снабдени с радио модул (вграден или надграден), са с ОМS (отворен протокол) и които не са криптирани (излъчваните данни не са заключени).

Списък на одобрени от Нелбо водомери за дистанционен отчет:

Ако Вашият водомер не е в горния списък, е възможно да бъде включен, в случай че отговаря на всички от долуизброените условия:

  1. Водомерът е снабден с радиомодул за дистанционно отчитане (вграден или надграден).
  2. Радиомодулът е стартиран/ в режим на работа. В противен случай, софтуерът с който разполагаме, няма да може да „чете“ и да извлича данните от водомера.
  3. Излъчваните данни не са криптирани. За водомери с криптирани радио данни е възможно обслужване след предоставяне на ключ/код за четене и след тест и потвърждение от страна на Нелбо АД.

В бъдеще списъкът с посочените водомери може да се увеличава. Необходимо е да се уточни, че монтирането на водомер с импулсни изводи или възможност за надграждане с радио модул за дистанционно отчитане, не е достатъчно условие за използването му.

Нелбо АД е официален вносител на немския производител Qundis и предлага на българския пазар водомер от най-ново поколение с електронен дисплей - иновативния продукт Qundis Q water 5.5 - , за топла вода и за студена вода, с вграден модул за радио отчет (отчет на данните от разстояние) чрез радио система AMR или Walk-by, модерен дизайн.

При желание за монтаж на уреди с радио отчет, ще се радваме да се свържете с нас.

Verschraubung_Qwater5.5

Обратно към списъка Обратно към списъка
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.